Bokscarriere

Het begin

Orhan Delibaş (Kayseri, 28 januari 1971) is in 1980 op 9 jarige leeftijd begonnen met boksen in Arnhem en op zijn 13e jaar bokste hij zijn eerste partij die hij direct winnend afsloot. Toen hij 15 jaar oud was werd hij voor het eerst uitgenodigd voor Oranje. In 1988 werd Orhan voor het eerst Nederlands kampioen bij de junioren in de Rijnhal in Arnhem. En de jaren daarna werd Orhan nog 6 keer ongeslagen Nederlands kampioen bij de senioren.
Na deze eerste Nederlandse titel mocht Orhan meedoen aan grote internationale toernooien. In 1988 ging hij naar zijn eerste grote internationale toernooi in het voormalige DDR (Oost Duitsland). Een paar maanden later werd hij uitgenodigd voor een internationaal toernooi in Tbilisi de USSR (voormalig Sovjet Unie), tegenwoordig Georgië. In dit toernooi waren een hoop deelnemers van het voormalige Rusland, Oostblok landen en Cubanen vertegenwoordigd. Orhan behaalde in dit toernooi een bronzen medaille. Het laatste toernooi waar Orhan als junior aan meedeed was in Thessaloniki, Griekenland. Orhan verloor de finale van een Griek en behaalde zilver.

Eerste internationale senioren toernooien

Twee maanden later in 1989 toen Orhan net 18 jaar was, kwam hij op zijn eerste grote internationale senioren toernooi in Athene dezelfde Griek weer tegen. Hij versloeg hem overtuigend waarna hij zijn eerste gouden medaille pakte. In 1990 won Orhan het 4 landen toernooi waaraan Nederland, Tsjechië, Polen en Duitsland aan meededen. In 1991 won Orhan de gouden medaille op Chemie Pokal in de DDR (voormalig Oost Duitsland).Dit toernooi stond destijds aangeschreven als een van de zwaarste en hoogst aangeschreven toernooien van de wereld. Eind 1991 mocht Orhan naar het WK in Sydney in Australië. Hij verloor onterecht in de kwart finale.
In 1992 kreeg Orhan de kans om zich te kwalificeren voor de Olympische spelen in San Pelegrino (Italië) In dit toernooi bokste Orhan vijf dagen achter elkaar en won alle 5de partijen. Hiermee was de kwalificatie een feit. In het Olympisch toernooi in Barcelona 1992, won Orhan zijn eerste vier wedstrijden van het toernooi waarna hij in de Olympische finale stond. In deze finale verloor hij van de Cubaan Guan Carlos Lemus. Orhan behaalde een zilver medaille op deze Olympische spelen in Barcelona. Orhan ging na de Olympische spelen verder door met boksen in de Bundesliga. In deze 6 jarige carrière in de Bundesliga verloor Orhan maar 1 wedstrijd en won in deze 6 jaar verder alles.

Laatste wedstrijden

Het laatste grote toernooi als amateur bokste Orhan in 1995, het WK voor militairen in Tunesië. Hier haalde hij een gouden medaille en werd hiermee Militair wereld kampioen.
Na veel toernooien en wedstrijden maakte Orhan in 1995 naar het profboksen in Amerika. Hij ging wonen en trainen in New York. Hij heeft in totaal 10 profpartijen in verschillende steden in Amerika gebokst en hij won ze allemaal.
Na een meningsverschil met zijn manager is Orhan teruggegaan naar Duitsland en bokste nog 30 wedstrijden als prof en hij won ze allemaal op de laatste 2 wedstrijden na. Toen besloot hij te stoppen als actief wedstrijd bokser. In september 2012 begon Orhan samen met Ali Topaloglu en Alex Veen de boksacademie Orhan Delibas. Een boksschool voor iedereen. Voor iedereen maar vooral voor mensen en sporters die winnaars van zichzelf willen maken.